­ MİHAL GAZİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

Mihal Gazi Türbesi - Bilecik

Adı Mihal Gazi Türbesi
Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Harmanköy-Türbe ve Mezarlık Mevkii
Adres İnhisar/BİLECİK
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik. İli, İnhisar İlçesi,: Harman Köyü, Türbe veya Mezarlık Mevkiinde, Köyün yaklaşık 250 m. güneyindedir. Dikdörtgen planlı, düzensiz taş ve harç ile örülmüş, yaklaşık 1,70 Cm. yüksekliğinde etrafı duvarla çevrili iki adet mezardan oluşnaktadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1958 yılında m?ssrlar« betondan sanduka yapılmış VÖ çevre duvarı çimento hsrcı ile onarıİmiştır Onarım Köy Muhtarlığmca yspılmıştır
Ayrıntılı Tanımı Bilecik İli, Söğüt İlçesi, Harman Köyünün güneyinde bulunan köye yaklaşık 250 m. uzaklıktaki Türbe-Mezarlık Mevkiinde, Köyün halen kullandığı mezarlık içindedir. Etrafı dikdörtgen,taş duvarla çevrili, üstü açık, kuzeyinde girişi olan iki adet üstü beton sandukalı mezardan oluşmaktadır. Duvarî. düzensiz taşlardan çimento harcı ile yaklaşık 1,70 Cm. yüksekliğinde örülmüştür. Mezarlarda kitabe yoktur. Bir mezarın başında b şka yerden getirilmiş ufak parça mezar taşları bulunmaktadır. Yan duvarlarda önemsiz çatlamalar vardır. Köy muhtarlığından alınan bilgiye göre; Bu mezarlarda aslen Rum olan ancak Osmanlı Devletinin kuruluşunda büyük yararları olan , Ertuğrul Bey ve Osman Bey ile birçok çarpışmalara katılmış, sonradan Müslüman olmuş Köse Mihal-Mihal Gazi ve hanımı yatmaktadır.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1359    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba