­ RÜSTEM PAŞA CAMİİ(ULU CAMİİ) | Kültür Portalı

RÜSTEM PAŞA CAMİİ(ULU CAMİİ) - Bilecik

Adres BİLECİK OSMANELİ
Pafta 30LIb4
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yaptıran RÜSTEM PAŞA
Vakfiye
Genel Tanım KARE PLAN ÜZERİNE MOLOZ TAŞLARLA İNŞA EDİLMİŞ, KIRMA ÇATILI BİR CAMİDİR.KARE KAİDE ÜZERİNE KESME TAŞLARLA İNŞA EDİLMİŞ POLİGONAL GÖVDELİ MİNARESİ KUZEY BATI KÖŞESİNDEDİR. KUZEY CEPHESİNDEKİ BEŞ KEMERLİ BİR REVAK HALİNDEKİ SON CEMAAT MAHALLİ DE AHŞAP TAVANLA ÖRTÜLMÜŞ.
Yapılan Onarımlar YOK
Ayrıntılı Tanımı OSMANELİ İLÇESİNİN EN ÖNEMLİ TARİHİ YAPILARINDAN BİRİSİDİR. ÇARŞI İÇİNDEKİ KLASİK USLUPTAKİ YAPI, KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN DAMADI VE VEZİRLERİNDEN RÜSTEM PAŞA TARAFINDAN YAPTIRILMIŞ OLUP, ULU CAMİİ OLARAK BİLİNMEKTEDİR. MİMAR SİNAN'IN ÇIRAKLARINDAN BİRİNİN YAPTIĞI SANILMAKTADIR. KAREYE YAKIN DİKDÖRTGEN PLANLI CAMİİ, KESME TAŞTAN YAPILMIŞTIR. HER YÖNDE İKİŞER PENCERE VARDIR. KIBLE DUVARINDAKİ 17. YÜZYILDAN KABE RESİMLİ ÇİNİ PANO CAMİNİN TEK SÜSÜDÜR.
Tescil Kararı G.E.E.A.Y.K 24.06.1983 /A-4429
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2810    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba