­ KONUT-DÜKKAN | Kültür Portalı

Konut-Dükkan - Bolu

Adı Konut-Dükkan
Mah. Köy - Mevkii Büyükcami Mahallesi
Adres Büyükcami Mahallesi Tatlı Kardeşim Sk. BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Büyükcami Mahallesi, Tatlı Kardeşim Sokak, 5 pafta, 46 ada, 3-17 parselde yer alan yapı, zemin + 1 katlı, yığma kargir tekniğinde yapılmıştır. 20. yüzyılın ilk yarısına tarihlenen yapının zemin katı dükkandır. Bu katta iki dükkan ve girişi ile üst kata giriş kapısı bulunmaktadır. Yapıda cephe düzeni orijinaldir. Sadece zemin kattaki dükkan doğramaları değiştirilmiştir. Üst katta bulunan pencereler 1/2 oranında dikdörtgen formlu, basık kemerli ve giyotin tarzıdır. Yapının dış yüzey sıvası dökülmüştür.
Ayrıntılı Tanımı -
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 29.04.2009 tarih ve 4101 sayılı kararı