­ KONUT (MUDURNU) | Kültür Portalı

Konut (Mudurnu) - Bolu

Adı Konut (Mudurnu)
Mah. Köy - Mevkii Kaygana Mahallesi
Adres Kaygana Mahallesi MUDURNU-BOLU
Pafta 26-30-Zb
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Kaygana Mahallesi, 26-30-Zb pafta, 14 ada, 2 parselde yer alan ahşap bina, zemin + 2 katlıdır. Yapı, ahşap karkas arası dizeme üstü sıvalıdır. Binanın çift kanatlı ve ahşap 2 giriş kapısı bulunmaktadır. Zemin katta ticarethane olarak kullanılan camekanlı mekanlar mevcuttur. 1. katta ikişerli gruplar halinde 6 tane dikdörtgen pencere yer alır. 2. katta yer alan 3 ahşap konsolla desteklenen balkon ahşap korkuluklu ve geometrik süslemelidir. Balkondan çıkan dikmeler, üstte çatının uzatılıp profillendirilmesiyle oluşan üçgen alınlığı destekler. Balkonun sağında ve solunda ikişer tane dikdörtgen giyotin pencere bulunur. Sol yan cephede 1. katta tüm bina boyunca devam eden bir çıkma yer alır. Kat aralarında ahşap hatıllar, köşelerde ahşap dikmeler bulunmaktadır. Çatı kırma ve alaturka kiremit kaplı olup, saçak altı ahşap kaplamadır.
Ayrıntılı Tanımı -