­ KONUT (MUDURNU) | Kültür Portalı

Konut (Mudurnu) - Bolu

Adı Konut (Mudurnu)
Mah. Köy - Mevkii Hızırfakı Mahallesi
Adres Hızırfakı Mahallesi, Değirmen Sok. MUDURNU-BOLU
Pafta 30-27-Ad
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Hızırfakı Mahallesi, Değirmen Sokak, 30-27-Ad pafta, 207 ada, 10 parselde yer alan yapı zemin + 2 katlıdır. Zemini taş yığma olan yapı, ahşap karkas arası dizeme üstü sıvalıdır. Değirmen Sokaktan çift kanatlı ahşap kapı ile girilir. Kapının üstünde boyunca uzanan ışıklığın üstü ahşap zikzak kafesle örtülüdür. Kapının sol yanında küçük bir servis penceresi vardır. 1. katta ahşap pencereli dikdörtgen pencereler bulunmaktadır. 2. katta sağ köşede ahşap merteklerin uzatılmasıyla yapılmış çıkma üzerinde basık kemerli ve ortada dilimli kemerli dikdörtgen pencereler vardır. 2. kattaki pencere altları dilimli ahşap süslemeler ile bezenmiştir. Sağ yan cephe 1. kattaki küçük servis penceresi hariç sağır bırakılmıştır. Sol yan cephede zemin sağırdır ve arka taraf yarıdan itibaren çıkma şeklinde düzenlenmiştir. Sadece ön cephe ve sağ taraftaki cephe sıvalıdır. Kat aralarında ahşap silme, köşelerde ahşap dikmeler yer alır. Kırma çatı, alaturka kiremitle kaplıdır. Saçak altı kaplamasızdır. Kaynak: Bolu Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 364    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 17 Ağustos 2016 Çarşamba