­ KONUT (MUDURNU) | Kültür Portalı

Konut (Mudurnu) - Bolu

Adı Konut (Mudurnu)
Mah. Köy - Mevkii Kaygana Mahallesi
Adres Kaygana Mahallesi MUDURNU-BOLU
Pafta 26-30-Zc
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Kaygana Mahallesi, 26-30-Zc pafta,161 ada, 4 parselde yer alan yapı zemin + 2 katlıdır. Temel taş olup, üstü ahşap karkas arası dizeme üstü sıvadır. Çolakibrahim Bey Sokaktan çift kanatlı ahşap bir kapı ile girilmektedir. 1. katta giriş kapısı üzerinde yapılan çıkma balkon niteliğinde olup ahşap dikmelerle desteklenerek 2. katta da devam etmektedir. Zemin kat ve 1. katta ispanyol tipi pencereler, 2. katta dikdörtgen giyotin pencereler yer almaktadır. Sağ yan cephe zemin ve 1. katta sağırdır. Zeminde müştemilat eklenmiştir. Kat aralarında ahşap hatıl, köşelerde ahşap dikmeler mevcuttur. Sıvalar yer yer dökülmüştür. Çatı kırma olup, saçak çıkma üstünde profillendirilmiş ve üçgen alınlıklı şeklini almıştır. Saçak altı ahşap kaplanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı -