­ ULU CAMİ | Kültür Portalı

Ulu Cami - Burdur

Hamitoğlu Dündar Bey tarafından 1300’de yaptırmıştır. Çelik Mehmet Paşa 1749’da onarım yaptırmıştır. Depremden sonra 1919’da ahşap karkas olarak yapılmıştır. İçten yarım kubbelidir. Kuzey kapısı yönündeki ikinci cemaat yerini 3 kubbe örtmektedir. Cami kesme blok taşlardan yapılmıştır. Ahşap tavanlı ve kiremit çatılıdır. Beden duvarlarında iki sıra halinde sivri kemerli pencereler yer almaktadır. Selçuklu ve Beylikler dönemi Ulu Camileri’nde görülen mimari karakteristiğe uygun olarak camiinin kuzeyi, doğu ve batısında üç girişi vardır. Caminin kuzeydoğu ve kuzeybatı köşelerinde bulunan iki minaresi kare kaideli silindire yakın çok gen gövdelidir.

Burdur Gezilecek Yerler

İl merkezi, Pazar Mahallesi’nde yüksek bir tepe üzerindedir.
Pazar mah. Merkez/BURDUR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16661    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Nisan 2021 Perşembe