­ CEVİZ EZMESİ | Kültür Portalı

Ceviz Ezmesi - Burdur

1 kg irmik ve 1 kg dövülmüş ceviz bir kaba konur. Diğer taraftan bir bardak su bir tencere içinde ılıklaştırılır. 1 kg. şeker ılık su üzerine dökülerek eriyinceye kadar karıştırılır. Şeker eriyince irmik ve ceviz karışımı eklenerek karıştırılır. Kıvama gelen bu karışım, pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye dökülerek kaşığın ters yüzü ile aynı kalınlıkta yayılır ve baklava kesimi yapılır. Karton kutularda hediye olarak çoğu zaman ceviz ezmesi götürülür. Çine, H.2003.Burdur'dan Damlalar.Burdur: Arzu Ofset ve Reklam Ajansı.
Gıda
Görüntülenme Sayısı : 1421    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Mayıs 2017 Perşembe