­ TAHİNLİ PİDE | Kültür Portalı

Tahinli Pide - Burdur

Pide hamuru gibi hamur yoğrulur. Hamur bezelerinin üzerine tahin konulur ve rulo haline getirilip kıvrılır. Yirmi dakika kadar bekletildikten sonra pide halinde fırına sürülür. Kızarması için üzerine pekmez sürülür. Arzuya göre, rulo haline getirilip kıvrılmış tahinli hamurlar olduğu gibi pişirilebilir. Eskiden pide şeklinde uzun pişirilirdi. Günümüzde yuvarlak olmaktadır. Düğün ve mevlit yemeklerinde yenilir. Tahanlı (tahinli) pidenin yanına şekerli ağda ve tuluk peyniri konulur. Yiyenler, pidelerini bu yiyeceklere batırarak (bandırarak) yerler. Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü.İstanbul:egebasım.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1161    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Ekim 2017 Cuma