­ ATATÜRK KENT ORMANI | Kültür Portalı

Atatürk Kent Ormanı - Bursa

Bursa'nın en büyük kent parklarından birisi olan Atatürk Kent Ormanı, Odunluk Mahallesi arkasında bulunan 150 hektarlık alanda tam bir doğa cenneti olan yeşil alanda bulunmaktadır. Ziyaretçilerin basit yiyecek içecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere büfeler, et satış üniteleri, piknikçiler için 5 noktada bulaşık yıkama yerleri, 6.5 kilometre yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, 6 seyir terası, 7'si barbekülü olmak üzere toplam 10 tane yağmur barınağı, 10 kamelya, 2 adet çocuk oyun alanı, tenis masaları ve 2 adet voleybol oyun alanı mevcuttur. Bursalılar'dan büyük ilgi görmekte olup yaz boyunca her hafta sonu piknikçilerle dolmaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Park
Doğa Turizmi
Bursa merkez ilçesi Nilüfer ile Osmangazi sınırında Odunluk Mahallesi güneyinde yer almaktadır. Beşevler Kavşağı'ndan sonra işaret levhaları ile ulaşılabilir.
Odunluk Mahallesi Nilüfer/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18617    Eklenme Tarihi : 05 Nisan 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Haziran 2021 Perşembe