­ İSMAİL BEY HAMAMI | Kültür Portalı

İsmail Bey Hamamı - Bursa

Çifte hamam öreni yapılış tarihi ve yaptıranı kesin olarak bilinmemektedir. Selçuklu Dönemi yapısı olduğu savunanlar olsa da 14'üncü yüzyıl yapılan bir Osmanlı yapısı olduğu daha çok kabul görmektedir. Mimari yapısı özellikleri ile Türk yapı sanatı tarihinde seçkin bir yeri vardır. Hamam kuzey-güney doğrultusunda, birbirine paralel eksenler boyunca dizilmiş ikişerden dört kubbeli mekan ile sadece temelleri bulunan doğu-batı doğrultusundaki dikdörtgen planlı altı mekandan oluşmaktadır. Dış cepheleri sade ve bölüntüsüz olan hamam moloz taş, tuğla ve harç malzeme ile düzensiz bir şekilde inşa edilmiştir. Yalnızca batı cephede düzgün tuğla dizileri görülür. Örtü sistemi ve mukarnaslar tuğladır. Günümüzde hamamın üstü çelik çatı ile kapatılarak dış etkenlerden korunması sağlanmıştır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Hamam
İstanbul Kapısı yakınlarında bulunan hamama Atatürk Caddesi üzerinden ulaşım sağlanabilir.
Beyler Mahallesi Atatürk Caddesi İznik/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6232    Eklenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı