­ TÜMBÜLDEK KAPLICALARI | Kültür Portalı

Tümbüldek Kaplıcaları - Bursa

Tümbüldek Kaplıcaları'nın çok eski yıllardan beri varlığını sürdürdüğü bilinmektedir. Nitekim Akarca'dan 2 kilometre uzaklıkta bulunan Bahariye Köyü'ndeki tarihi hamam kalıntıları buna işaret etmektedir. Harabelerden sökülen sütunlar, 1895'te Tümbüldek Hamamı onarılırken kullanılmıştır. Kaplıcanın soğuk kaynağı 21°C, sıcak kaynak suyu ise 50°C’dir. Her ikisi de kimyasal yönden aynı özellikleri taşır. Romatizma başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği inanılan Tümbüldek Kaplıcaları, aynı zamanda bir mesire yeri olarak da kullanılmaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Kaplıca
Termal Turizmi
Mustafakemalpaşa’nın 15 kilometre güneyinde, Akarca Köyü içerisinde bulunmaktadır. Mustafakemalpaşa Akarca Köyü'ne Balıkesir Yolu üzerinden yada ilçe otobüsleri ile ulaşılabilir.
Akarca Köyü Mustafakemalpaşa /BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10678    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Haziran 2021 Perşembe