­ AHMET DAİ CAMİİ | Kültür Portalı

Ahmet Dai Camii - Bursa

Adres Kayhan Mahallesi Yeni Cumhuriyet Caddesi Ahmet Dai Sokağı Osmangazi/Bursa
Yaptıran Edincikli Yahşi Bey
Kitabe Var.
Vakfiye Var.
Genel Tanım Harim bölümüne derin bir son cemaat yerinden girilir. Tek kubbesi baklavalı kuşağa oturur. Mihrabın iki yanına pencere açılmıştır. 7,57 x 7,57 metre iç ölçülere sahip olan cami kare planlıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ahmet Dai Cami, Cumhuriyet Caddesi ile Ahmet Dai Sokağı’nın birleştiği yerdedir. Camide yer alan kitabeden, Edincikli Hızıroğlu Yahşi Bey tarafından 1471 yılında yaptırıldığı anlaşılmaktadır. Caminin içinde bulunduğu mahallenin ismi "Ahmet Dai” olduğundan dolayı cami, yaptıranın değil mevkisinin ismiyle anılmıştır. Harim bölümüne derin bir son cemaat yerinden girilir. Tek kubbesi baklavalı kuşağa oturur. Mihrabın iki yanına pencere açılmıştır. 7,57 x 7,57 metre iç ölçülere sahip olan cami kare planlıdır. Duvarları iki sıra tuğla, iki sıra kesme taşla örülmüştür. Caminin güneyinde bulunan minare 24 dilimli tuğla işlemeli ve tek şerefelidir.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730
Yayın Dizini KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU/ BURSA- -DİYANET İŞLERİ/ BURSA CAMİLERİ ALBÜMÜ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2971    Eklenme Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Eylül 2014 Salı