­ DAVUTKADI ESKİ CAMİİ | Kültür Portalı

Davutkadı Eski Camii - Bursa

Harita No 27PIIa
Mah. Köy - Mevkii Hacıseyfettin
Adres Hacıseyfettin Mahallesi Karadavut Sokak Yıldırım/Bursa
Yaptıran Hacı Emin
Vakfiye -
Genel Tanım Ahşap tavanlı, çatısı kiremitle örtülü camiye, 1953 yılında yapılan onarımda betonarme bir son cemaat yeri ve mahfil eklenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1953 yılında yapılan onarımda betonarme bir son cemaat yeri ve mahfil eklenmiştir. 2003 tarihinde caminin yan tarafına bir mekan daha ilave edilmiştir. (1885-1935-1953-1955-1970)
Ayrıntılı Tanımı Hacıseyfettin Mahallesi’nde bulunan bugünkü caminin doğusundaki ev, asıl caminin bulunduğu yer olup, sonradan yıkılmış ve yerine ev yapılmıştır. Şimdiki cami ise 1517 yılında Hacı Emin adlı bir kişi tarafından, Davut Kadı adına yaptırılmıştır. Zamanla harap olan yapı 1885 yılında Emine Hanım tarafından yeniden inşa ettirilmiştir. Ahşap tavanlı, çatısı kiremitle örtülü camiye, 1953 yılında yapılan onarımda betonarme bir son cemaat yeri ve mahfil eklenmiştir. 2003 tarihinde caminin yan tarafına bir mekan daha ilave edilmiştir. Bir adet tek şerefeli minaresi ile bir tane dükkanı, Kuran kursu ve iki adet lojmanı bulunmaktadır. Davut Kadı, Kara Davut adı ile de anılır. Bursa Kadısı olup çeşitli yerlerde müderrislik yapmış, Bursa Kadısı iken 1527 yılında görevinden alınmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1943    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma