­ NAMAZGAH CAMİİ | Kültür Portalı

Namazgah Camii - Bursa

Harita No 27PIc
Mah. Köy - Mevkii Namazgah Mahallesi
Adres Namazgah Mahallesi 2. Karıncadere Sokak Yıldırım/Bursa
Yaptıran Sofu Mehmet
Vakfiye -
Genel Tanım Cami ve Müştemilatı 600 m2 civarında olup, caminin iç alanı 135 m2’dir. Geniş son cemaat yerine orta ve tek kapıdan girilir. Giriş kısmı iki yuvarlak direkle desteklenmiş olup, müezzin mahfili geniştir. Cami ahşap tavanlı, çatılı ve kiremit örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Cami, 1977 yılında esaslı bir tadilat görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Namazgah Mahallesi'nde Işıklar Askeri Lisesi’ne çıkan 2. Karıncadere Sokak üzerinde, soldadır. Emirsultan Hazretleri’nin hadimlerinden Sofu Mehmet Efendi tarafından yaptırılmış olup, inşası 1375-1400 yılları arasına rastlamaktadır. Cami, 1977 yılında esaslı bir tadilat görmüştür. Minaresi eski ve orijinaldir. Cami ve Müştemilatı 600 m2 civarında olup, caminin iç alanı 135 m2’dir. Geniş son cemaat yerine orta ve tek kapıdan girilir. Giriş kısmı iki yuvarlak direkle desteklenmiş olup, müezzin mahfili geniştir. Cami ahşap tavanlı, çatılı ve kiremit örtülüdür. Mihrap, köşelerden sarkmalı beş sıra istalaktitli, sade çerçevelidir. Minber ağaçtan olup sadedir. Duvarlar üç sıra tuğla ve bir sıra moloz taştan işlenmiştir. Batı tarafındaki minarenin kaidesi yine üç sıra tuğla, bir sıra moloz taş ile işlenmiş ve gövde kısmı tuğla ile örülmüştür. Şerefenin altı, kuş gagası motifleri ile süslenmiştir. Caminin yanında, üzeri açık bir zaviye içinde mezarlar vardır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986,1991/1730
Yayın Dizini KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU/ BURSA - DİYANET İŞLERİ/ BURSA CAMİLERİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2332    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2014 Pazartesi