­ OKÇU BABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

Okçu Baba Türbesi - Bursa

Adı Okçu Baba Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Osmangazi Mahallesi
Adres Osmangazi Mahallesi Osmangazi Caddesi Saltanat Kapısı Karşısı Osmangazi/Bursa
Yapım Tarihi 14. Yüzyıl
Vakfiye -
Genel Tanım Kesme taş ve tuğla malzemenin bir arada kullanıldığı türbe 3,45 x 3,45 metre iç ölçüsünde, üzeri içeriden kubbe, dıştan çatı ile örtülüdür. Duvar kalınlıkları yaklaşık olarak 0,50 metredir.
Yapılan Onarımlar 1633,1644
Ayrıntılı Tanımı Hisar kapısı yanındaki türbe XIV. yy. yaptırılmıştır. Kesme taş ve tuğla malzemenin bir arada kullanıldığı türbe 3,45 x 3,45 metre iç ölçüsünde, üzeri içeriden kubbe, dıştan çatı ile örtülüdür. Duvar kalınlıkları yaklaşık olarak 0,50 metredir. Beden duvarlarından kubbeye geçiş tromplarla sağlanmıştır. Kubbenin tam ortası bitkisel motifli kalem işçiliği ile bezenmiştir. Girişi, kuzey yönündeki 0,90 x 1,10 metre ölçüsünde tuğladan örülmüş, yuvarlak kemerli bir çıkıntı ile sağlanan yapıyı üç tane demir parmaklı, dikdörtgen çerçeveli pencere aydınlatmaktadır. İçinde Bursa’nın fethinde hizmet etmiş Nasrettin Paşa veya Nusret Paşa’ya ait tek kabir bulunmaktadır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 936    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2014 Pazartesi