­ ÇANAKKALE KAPLICALARI | Kültür Portalı

Çanakkale Kaplıcaları - Çanakkale

Kestanbol Kaplıcası: 3 bin 600 kişi/gün/banyo ve termal yatak arz kapasitesine sahiptir. Yeni sondaj gereği vardır. Fizik-Kimyasal Özellikler ve Etkili Olduğu Hastalıklar: Su sıcaklığı 67CC, pH değeri 5,9 ve Radon değeri 2650 picocuri/litredir. Doğal çıkışlı suyun klorlu, sodyumlu, demirli, florlu ve radyoaktif bir bileşimi vardır. Banyo ve içme kürlerine elverişlidir. Romatizma, kadın hastalıkları, solunum yolları, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme, ameliyat sonrası rahatsızlıklara olumlu etki yapar. Çevre seyrek dokulu çam ve meşe ağaçları ile örtülüdür.

Külcüler Kaplıcası: Bayramiç İlçesi'nin 18 kilometre doğusundadır. Kaplıcada kür için banyo ve havuzlar vardır. Kaplıca suları sodyum sülfatlı, kükürtlüdür. 29 derece ile 34.5 derece sıcaklıkta olan kaplıcada 8,7 ile 14,1 oran değerinde radyoaktivite bulunur. Romatizmal, cilt, nefrit, kadın hastalıkları, solunum yolu hastalıkları ile felçlerde olumlu etki yapar.

Çan Kaplıcası: Çan ilçe merkezindedir. Belediye tarafından işletilmektedir. Otel, kür için banyo ve havuzlar vardır. Kaplıca suları sodyum sülfatlıdır. Kaplıca suları 46 derece sıcaklıkta olup, 1 5 oran radyoaktiviteye sahiptir. Karaciğer, bağırsak, idrar ve safra yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.

Çan Tepeköy Kaplıcası: Çan İlçesi'ne 16 kilometre uzaklıktaki Tepeköy'de bulunan kaplıca suları kükürtlüdür. Sertlik derecesi 42 olan kaplıcanın kaynak sularının sıcaklığı 37-48,7 derece arasında değişmektedir. Kaplıcada otel-kür için banyo ve havuzlar mevcuttur.

Biga Kırkgeçit Kaplıcası: İlçeye uzaklığı 15 kilometre olup, 24 daire, 152 yatak kapasitesi, 1 gazino, 1 mutfak, 1 kapalı yüzme havuzu, 1 sauna ve dinlenme salonu bulunmaktadır. Odalar kaloriferli olup, her odada sıcak ve soğuk su sistemi vardır. Su sıcaklığı 53 derecedir. Romatizmal hastalıklar, eklem ve kemik hastalıkları, kadın hastalıkları, kısırlık, cilt hastalıkları, bel fıtığı ve lumbago gibi hastalıkların da tedavisi yapmaktadır.

Ayvacık Tuzla Köyü Kaplıcası: Çanakkale, Ayvacık Tuzla Köyü’nün doğusunda bulunan ve içerisinde 80 derece termal suyu olan kaplıca, Çanakkale Valiliği tarafından değerlendirilmiştir. Bu kaplıca suyu romatizma ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra sıcak su kaynağının yakınındaki çamur banyosu da birçok hastalığı iyileştirmektedir. Kaplıcanın bulunduğu yerin dağ eteklerinden çıkan suyu bol tuz içermektedir. Bu nedenle de buraya tuz elekleri yapılmıştır. Bu eleklerde su kaynatılarak tuza dönüştürülmektedir. Sıcak havalarda bu sudan oluşan tuzlar kurutularak halk tarafından kullanılmaktadır.

Ayvacık Küçükçetmi Afrodit Kaplıcası: Adını, mitolojideki güzellik tanrıçası Afrodit’ten alan; insanların, şifalı sularında derman aramaya geldikleri kaplıcanın ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Ancak Cenevizliler tarafından onarıldığı sanılmaktadır. Küçükçetmi Köyü sınırları dahilinde Adatepe’ye bakan yamaçtadır. Küçükkuyu'dan Ayvacık istikametine doğru giderken hemen çıkıştan sonra sağa sapılınca yol Küçükçetmi'ye gider. Küçükçetmiyi dıştan geçtikten sonra devam eden toprak yol Kaplıca’da son bulur. Su sıcaklığı 43 derece, Ph değeri 7 dir.

Bardakçılar Dağ Kaplıcası: Çan İlçesi Bardakçılar Köyü’ndedir. Su sıcaklığı 52 derecedir. Kaynağın toplam mineralizasyonu 422 mg/Lt.’dir. 2.5 mg/Lt. Florür içermektedir.

Çanakkale Turizm Aktiviteleri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 26671    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Temmuz 2020 Çarşamba