­ ÇELTİKBAŞI HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

ÇELTİKBAŞI HÖYÜĞÜ - Çankırı

Harita No G31-b1
Mah. Köy - Mevkii Çeltikbaşı Köyü - Ilgaz
Adres Çeltikbaşı Köyü - Ilgaz / ÇANKIRI
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Höyük D-100 karayolunun Ilgaz- Tosya istikametinde 14,5. kilometresinde yolun güneyinde, çeltik tarlaları arasında bulunmaktadır. Çeltikbaşı köyünün 900 metre kuzey doğusundadır. Höyük 100 x 85 m ölçülerinde, yaklaşık yüksekliği 8 metredir. Höyük üzerinden alınan 6 derecelik GPS koordinatı: 567288-4529369, rakım 783 metredir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Höyük D-100 karayolunun Ilgaz- Tosya istikametinde 14,5. kilometresinde yolun güneyinde, çeltik tarlaları arasında bulunmaktadır. Çeltikbaşı köyünün 900 metre kuzey doğusundadır. Höyük 100 x 85 m ölçülerinde, yaklaşık yüksekliği 8 metredir. Höyük üzerinden alınan 6 derecelik GPS koordinatı: 567288-4529369, rakım 783 metredir.
Orjinal Kullanım Yerleşim Alanı
Bugünkü Kullanımı Höyük
Önerilen Kullanım Höyük
Tescil Kararı 15.01.1996 - 4442

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1780    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Mart 2014 Perşembe