­ NİHAT KÖRHASAN EVİ | Kültür Portalı

NİHAT KÖRHASAN EVİ - Çankırı

Adı NİHAT KÖRHASAN EVİ
Mah. Köy - Mevkii Belören Köy Meydanı Belören Köyü, Ilgaz / ÇANKIRI
Adres Belören Köy Meydanı Belören Köyü, Ilgaz
Vakfiye -
Genel Tanım Zemin+1 kat olarak L planlı inşa edilmiştir. Yüksek taş duvarlı bir avlu içinde yer alan yapı, ahşap çatkı arası taş duvarlı, kırma çatı üzeri Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Köşelerde ahşap silmeler kullanılmıştır. L planın uzun kenarında kalan bölümünün pencereleri dar dikdörtgen giyotin pencere tipinde kısa kenardakiler geniş dikdörtgen şeklindedir. Alt katta arası derz dolgulu taş duvar sıvasızken üst kat beyaz badanalı ve sıvalıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin+1 kat olarak L planlı inşa edilmiştir. Yüksek taş duvarlı bir avlu içinde yer alan yapı, ahşap çatkı arası taş duvarlı, kırma çatı üzeri Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Köşelerde ahşap silmeler kullanılmıştır. L planın uzun kenarında kalan bölümünün pencereleri dar dikdörtgen giyotin pencere tipinde kısa kenardakiler geniş dikdörtgen şeklindedir. Alt katta arası derz dolgulu taş duvar sıvasızken, üst kat beyaz badanalı ve sıvalıdır.
Tescil Kararı 14.10.2005 - 990

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 674    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Mart 2014 Perşembe