­ DENİZLİ BAĞBAŞI YAYLASI | Kültür Portalı

Denizli Bağbaşı Yaylası - Denizli

Denizli Bağbaşı Yaylası, yılın 4 mevsimi yoğun ilgi görmektedir. Ziyaretçiler 1400 metre rakımda serinlemenin keyfini yaşamaktadır. Bağbaşı Yaylası'na çıkan vatandaşlar gönüllerince zaman geçirmenin yanı sıra burada bungalov evlerde ve çadırlarda konaklama imkânı bulmakta ve sevdikleriyle beraber yöresel tatların keyfini çıkarmaktadır. Yayla turizminin merkezlerinden biri olan bölge, özellikle şehir dışından gelen misafirlerin tercihi olması ile dikkat çekmektedir. Bölge bungalov ev, yörük çadırı, restoran, piknik alanı gibi tesislerle bugüne kadar milyonlarca ziyaretçiye hizmet vermiştir. Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirerek, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlayan Bağbaşı Yaylası’nda kurulan tırmanma ve atlama kulesi ile macera parkuru, farklı bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak yeridir. Bağbaşı Yaylası’nın hemen yanı başındaki ormanlık alanda kurulu 31 oyun ve 32 platformdan oluşan macera parkuru eğlenmek ve spor yapmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Denizli gezilecek yerler

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yayla
Doğa Turizmi
Özel aracınız ile gidecekseniz Bağbaşı tarafına geldiğinizde zaten tabelalar sizleri karşılıyor. Çok uzak gibi durmasına rağmen kısa sürede ulaşım sağlıyorsunuz. 300 araçlık ücretsiz Denizli Büyükşehir Belediyesi Teleferik Alt İstasyon otoparkında aracınızı park etme ve Teleferik Keyfini gönül rahatlığıyla yaşama olanağı bulabiliyorsunuz. Bağbaşı Yaylası’nda Teleferiğe binmek isteyen vatandaşların ulaşımı için Denizli Büyükşehir Belediye otobüslerinden 130 numaralı hat ile ulaşım sağlamak mümkündür. Yeniyol Güzergahında çalışmakta olan ve Gökpınar istikametine giden minibüsler Teleferik Alt Biniş İstasyonuna ulaşım sağlayabilmektedir.
Kervansaray Mahallesi, Bağbaşı Yaylası, Alparslan Caddesi No:35, 20160 Pamukkale/Denizli