­ BEYAĞAÇ TOPUKLU YAYLASI | Kültür Portalı

Beyağaç Topuklu Yaylası - Denizli

Beyağaç Topuklu Yaylası etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynakları ile ünlüdür. Günübirlik piknik ve çadırlı kamp için uygundur. İlçe merkezinin güneyinde, yaklaşık 1700 rakımlıdır. Yaylanın batısındaki tepelerden Gökova körfezini ve yaz aylarında gün batımını izlemek çok keyiflidir. Beyağaç Topuklu Yaylası güneş enerjisiyle aydınlatılmaktadır. Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olan topuklu yaylasında; Restorant, fırın, tandır kuyusu ve alabalık havuzları vardır. Ayrıca çim futbol ve voleybol sahaları hizmete açılarak ziyaretçilerin kullanımına sunulmuştur.

Yaylada Alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Çeşme, duş ve tuvalet imkanları vardır. Çocuk parkı mevcuttur, ahşap ve kıl çadırında geceleme imkanı vardır. Yaylada sosyal tesis ve kapladığı alan itibariyle 2 futbol takımı aynı anda kamp yapabilir. Tesisleri büyük beğeni görmektedir. Her yıl Haziran ayında Topuklu Yaylası'nda şenlikler düzenlenmektedir. Bu organizasyonlarda yağlı pehlivan güreşleri, halk konserleri ve çeşitli gösteriler yapılmaktadır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Denizli Muğla Karayolu takip edilerek Kale İlçesi'ne gelinir. Kale İlçesi'nin doğu kısmından ayrılan yol 33 kilometre takip edilerek Beyağaç İlçesi'ne gelinir. Kartal Gölü ve Tabiatı koruma Alanı Beyağaç İlçesinin 18 kilometre güneyindeki Çiçekbaba Dağı'nın zirvesinin kuzeye bakan yamacında yer alır. Denizli ve Kale İlçesi'nden Beyağaç İlçesi'ne kadar minibüs ile ulaşım vardır. Yaylaya Beyağaç ilçesi üzerinden ulaşım da mümkündür
Topuklu Yaylası Beyağaç İlçesi DENİZLİ
0 (258) 691 60 16

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 24848    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Şubat 2021 Perşembe