­ EŞEN GÖLETİ | Kültür Portalı

Eşen Göleti - Denizli

Eşen Göleti ve çevresi 1995 yılında orman içi dinlenme yeri statüsüne alınmıştır. Toplam alanı 231.50 hektardır. 850 metre yükseklikte yer alan göletin su yüzeyi 75 hektar olup sportif olta balıkçılığı yapılmaktadır. Gölette aynalı sazan üretilmiştir. Su sporları potansiyeli yüksektir. Çevresi kızılçam ormanları ile kaplıdır. Alanda herhangi bir tesis bulunmamaktadır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Göl
Doğa Turizmi
Denizli-Muğla Karayolu takip edilerek Kale İlçesi'ne gelinir. Kale İlçesi'nin doğu kısmından ayrılan yol 33 kilometre takip edilerek Beyağaç İlçesi'ne gelinir. Eşen Göleti'ne Beyağaç ilçe merkezinden 8 kilometre doğu yönde devam eden yol takip edilerek güney yöne dönen toprak yol ile 5 kilometre daha gidince ulaşılır. Denizli ve Kale İlçesi'nden Beyağaç İlçesi'ne kadar minibüs ile ulaşım vardır.
Beyağaç - DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11988    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2021 Çarşamba