­ SULTAN MURAT CAMİİ | Kültür Portalı

Sultan Murat Camii - Denizli

Yapı oldukça harap durumdadır. XV. yüzyılda Osmanlı Sultanı II Murat tarafından inşa ettirildiği kabul edilmektedir. Duvarlarının büyük bölümü ve örtüsü yıkılmıştır. Güney-kuzey doğrultuda eğimli bir arazi üzerinde yer alan cami, bugünkü şekliyle kare planlı bir harimden ibarettir. Harimin kuzey-batı köşesindeki tromp ve kubbe yuvarlağından bugüne ulaşabilen bölüm, üst örtünün kubbe olduğunu göstermektedir. İnşa malzemesi olarak duvarlarda kabayonu taş, moloz taş ve tuğla, tromplarda tuğla, kasnakta ve kubbede ise dönüşümlü olarak yerleştirilmiş kabayonu taş ve tuğla kullanılmıştır. Harim bugün moloz yığınlarıyla doludur. Özellikle kuzey-batı köşedeki duvarlarda kalan izlerden duvarların sıvalı ve beyaz badana olduğu anlşılmaktadır. Güney duvarının ortasında yer alan mihrap kabayonu taşla inşa edilmiştir. Beşgen kesitli mihrap nişi sivri kemer şekilli bir kavsara ile örtülüdür.

Kaynak: Denizli l Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
Denizli’nin 20 kilometre doğusundaki Honaz İlçesi Yukarı Mezarlık içindedir. Denizli-Ankara Karayolu takip edilerek Pınarkent Mahallesi veya Organize Sanayi Bölgesi'nden güney yönde ayrılan yolları takip ederek 5 kilometre ilerledikten sonra Hanaz ilçe merkezine ulaşmak mümkündür. Honaz ilçe merkezine Denizli otogardan minibüsler ile ulaşım mevcuttur.
Yukarı Mezarlık Honaz İlçesi / DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6474    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ocak 2022 Salı