­ ACIPAYAM ASKERLİK ŞUBESİ BİNASI | Kültür Portalı

Acıpayam Askerlik Şubesi Binası - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Çamlık Mah.
Adres Çamlık Caddesi Acıpayam İlçesi DENİZLİ
Pafta 27-28 Rb
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş TSK
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Çamlık Caddesi, 27-28 Rb pafta, 60 ada, 44 parselde yer almaktadır. Dikdörtgen formlu zemin + 1 katlı bina çift taraflı merdiven ile ulaşılan yüksek girişlidir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Acıpayam İlçesi, Çamlık Caddesi, 27-28 Rb pafta, 60 ada, 44 parselde yer almaktadır. Dikdörtgen formlu zemin + 1 katlı bina çift taraflı merdiven ile ulaşılan yüksek girişlidir. Ana girişi sağlayan kapı binanın ön cephesinde merdivenin bitiminde çift kanatlı ahşap kapıdan sağlanmaktadır. Kapının üst kısmı yuvarlak kemer ile sonlanmakta olup kemerin alınlık kısmında aydınlatma amaçlı kullanılmış camlı bölümü bulunmaktadır. Çift taraflı merdivenin orta kısmında ana girişin simetriğinde, zemin kata girişi sağlayan ikinci bir kapı vardır. Yapının zemin katta pencere açıklığı bulunmamakta, üst katta ise girişin her iki yanında ikişer adet dikdörtgen formlu, sivri kemerli büyük boyutlu pencereler yer almaktadır. Yapının çatı örtüsü kırma çatı formundadır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 20.09.1995 gün ve 5126 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2463    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2014 Perşembe