­ AYDOĞDU CAMİSİ | Kültür Portalı

Aydoğdu Camisi - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Aydoğdu Mahallesi
Adres Aydoğdu (Köyü) Mahallesi Tavas İlçesi DENİZLİ
Kitabe Var “ Sahibil hayratı Abaşlı Süleyman oğlu... ” yazmaktadır
Vakfiye Var “ Sahibil hayratı Abaşlı Süleyman oğlu... ” yazmaktadır
Genel Tanım Tavas İlçesi, Aydoğdu Köyü’nde bulunan cami; ahşap hatıllı, moloz taş örgü ile örülmüştür. Kare planlı, altı ahşap direkle dışa açılan son cemaat yeri mevcuttur. Cami içte altı ahşap direkle sahınlara ayrılmıştır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Tavas İlçesi, Aydoğdu Köyü’nde bulunan cami; ahşap hatıllı, moloz taş örgü ile örülmüştür. Kare planlı, altı ahşap direkle dışa açılan son cemaat yeri mevcuttur. Cami içte altı ahşap direkle sahınlara ayrılmıştır. Caminin iç duvarları ve son cemaat yeri duvarları stilize bitki, cami, perde motifleri ve madalyonlar içinde eski yazılarla süslenmiştir. Caminin kapısı yalancı kündekari tekniği ile yapılmış, oldukça sağlam olarak günümüze gelebilmiştir. Kapının üzerinde bulunan, kitabesi olması muhtemel yazı sıvanmış, ancak okunabilen kısmında; “ Sahibil hayratı Abaşlı Süleyman oğlu... ” yazmaktadır. Zamanla cami, üst katta kadınlar mahfilinin hizasından ahşap hatıllarla ikiye bölünmüş ve üst kısmı kullanılmamaya başlamıştır. Duvar süslemeleri ve planı açısından önemli olan cami, bir yangın geçirmiştir.Günümüzde onarım yapılmayı beklemektedir.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 12.09.2001 gün ve 10132 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1750    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2014 Perşembe