­ DÖRT EYLÜK İLKOKULU | Kültür Portalı

Dört Eylük İlkokulu - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Dört Eylül Mahallesi
Adres Dört Eylül Mahallesi Buldan İlçesi DENİZLİ
Pafta 26-27 Çb
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Hazine
Vakfiye
Genel Tanım Denizli Buldan İlçesinde ve tapunun 80 ada 19 nolu parseli üzerinde kayıtlı tescilli taşınmaz; Cumhuriyet Dönemi yapısıdır. İki katlı olup ön cephenin her iki yanında yapılan çıkmalarla cephe hareketlendirilmiştir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor.
Ayrıntılı Tanımı Denizli Buldan İlçesinde ve tapunun 80 ada 19 nolu parseli üzerinde kayıtlı tescilli taşınmaz; Cumhuriyet Dönemi yapısıdır. İki katlı olup ön cephenin her iki yanında yapılan çıkmalarla cephe hareketlendirilmiştir. Ayrıca giriş bölümünü vurgulamak amacıyla tüm yapıdan daha yüksek tutulmuştur. Giriş bloğunun üstü üçgen alınlık ve beşik çatı ile sonlandırılmıştır. Yapının alt kat pencereleri yuvarlak kemerli, üst kat pencereleri sivri kemerlidir. Kemer üzerindeki kilit taşları farklı renge boyanarak kemer yapıları vurgulanmıştır. Pencere açıklıklarının etrafında yer alan kabartma bantlar ile binanın cephesi hareketlendirilmiştir.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 21.11.2001 gün ve 10242 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 567    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe