­ EMİR SULTAN TÜRBESİ | Kültür Portalı

Emir Sultan Türbesi - Denizli

Adı Emir Sultan Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Yenicekent Mahallesi
Adres Yenicekent (Kasabası) Mahallesi Buldan İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Buldan İlçesi, Yenicekent (Kasabası) Mahallesi, Belediye arka bahçesinde bulunmaktadır. Türbe sekizgen formlu olup, sekizgen kasnak üzerine oturan kubbe ile tamamlanmıştır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Buldan İlçesi, Yenicekent (Kasabası) Mahallesi, Belediye arka bahçesinde bulunmaktadır. Türbe sekizgen formlu olup, sekizgen kasnak üzerine oturan kubbe ile tamamlanmıştır. Türbenin yer aldığı alanda antik taş bloklara rastlanılmıştır. Türbe çevresinde bulunan antik mimari kalıntıların Tripolis Antik Kenti ile yakın çevresindeki antik yerleşim birimlerinden devşirme olarak çeşitli tarihlerde derlendiği anlaşılmaktadır. Bu kalıntıların çoğunluğu traverten ve kalkerden yapılmış blok taşlar, sütun parçaları, mermerden yapılmış bir kısmı kırık ve eksik sütun kaidesi, sütun başlığı parçalarıdır. Emir Sultan Türbesinin duvarlarında yer alan blok taşlarda aynı şekilde çevredeki kent civarından derlendiği anlaşılmaktadır.
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 17.11.1999 gün ve 8904 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1833    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Haziran 2014 Perşembe