­ ESEFLİ MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Esefli Mezarlığı - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Dereçiftlik Mahallesi
Adres Dereçiftlik (Köyü) Mahallesi Honaz İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye H.1257
Genel Tanım Honaz İlçesi, Dereçiftlik (Köyü) Mahallesi'nde bulunan mezarlık, günümüzde kullanılmamaktadır. Mezarlıkta mermer ve traverten mezar taşları bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Onarım yapılmadığı tahmin edilmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Honaz İlçesi, Dereçiftlik (Köyü) Mahallesi'nde bulunan mezarlık, günümüzde kullanılmamaktadır. Mezarlıkta mermer ve traverten mezar taşları bulunmaktadır. Mermer mezar taşlarında H.1257, H.1264, H.1268, H.1275 tarihleri okunmaktadır. Mezarlığın çevresi traverten taş örgü duvarlarla çevrilmiştir. Dereçiftlik Köyü’ne oldukça uzakta bulunan ve etrafında köy yerleşimi bulunmayan Esefli Mezarlığı’nın hangi köye ait olduğu tespit edilememiştir.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 23.06.2008 gün ve 1562 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1210    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Haziran 2014 Perşembe