­ GÜRPINAR KEBİR CAMİSİ | Kültür Portalı

Gürpınar Kebir Camisi - Denizli

Adı Gürpınar Kebir Camisi
Mah. Köy - Mevkii Gürpınar Mahallesi
Adres Gürpınar (Kasabası) Mahallesi Çivril İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Yapı tek katlı kare plan şemasında, kagir olarak inşa edilmiştir. Camide yapı malzemesi olarak kayrak taşlar ve tuğla birlikte kullanılmıştır. Yapı günümüzde sıvalı durumdadır. Üst örtüsü kırma çatılı olup, üzeri Marsilya kiremit ile kaplıdır. Caminin silindirik gövdeli, mukarnaslı geçişli şerefesi olan minaresi mevcuttur
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Yapı tek katlı kare plan şemasında, kagir olarak inşa edilmiştir. Camide yapı malzemesi olarak kayrak taşlar ve tuğla birlikte kullanılmıştır. Yapı günümüzde sıvalı durumdadır. Üst örtüsü kırma çatılı olup, üzeri Marsilya kiremit ile kaplıdır. Caminin silindirik gövdeli, mukarnaslı geçişli şerefesi olan minaresi mevcuttur
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 09.07.2009 gün ve 2182 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1334    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe