­ MESTANAĞA HANI | Kültür Portalı

Mestanağa hanı - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Orta Mahalle
Adres Orta Mahalle Tavas İlçesi DENİZLİ
Pafta 2727 Fb-Ed
Vakfiye H.1316
Genel Tanım Tavas İlçesi, Orta Mahalle, Hacı Söbüler Mevkii’nde bulunan hanın, 1975 yılında geçirdiği yangın sonucu içi harap olmuş ancak dış duvarları sağlam kalmıştır. Dış duvarları kayrak taş örgü ile yapılmıştır. İki katlı yapının cepheleri dışa yuvarlak kemerli pencerelerle açılmıştır
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Tavas İlçesi, Orta Mahalle, Hacı Söbüler Mevkii’nde bulunan hanın, 1975 yılında geçirdiği yangın sonucu içi harap olmuş ancak dış duvarları sağlam kalmıştır. Dış duvarları kayrak taş örgü ile yapılmıştır. İki katlı yapının cepheleri dışa yuvarlak kemerli pencerelerle açılmıştır. Cephede bulunan kitabede H.1316 tarihi yazılıdır. Hanın içinde kerpiç ve ahşapla yapılan odalar yangının ve zamanın etkisi ile büyük ölçüde yıkılmış durumdadır
Orjinal Kullanım Han
Önerilen Kullanım Han
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 21.03.2001 gün ve 9883 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 944    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma