­ YEŞİLYUVA KONUT 8437-9133 PARSEL | Kültür Portalı

Yeşilyuva Konut 8437-9133 parsel - Denizli

Adı Yeşilyuva Konut 8437-9133 parsel
Mah. Köy - Mevkii Yeşilyuva Mahallesi
Adres Yeşilyuva (Kasabası) Mahallesi Acıpayam İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliki
Vakfiye
Genel Tanım İki katlı konutun üzeri kırma çatılı olup alaturka kiremitle kaplıdır. Temelde taş üst kısmı ise kerpiçle inşa edilmiştir. Açık sofalı plan tipindeki konutta yan yana iki oda sofaya açılmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı İki katlı konutun üzeri kırma çatılı olup alaturka kiremitle kaplıdır. Temelde taş üst kısmı ise kerpiçle inşa edilmiştir. Açık sofalı plan tipindeki konutta yan yana iki oda sofaya açılmaktadır. Sofanın açık bölümü ahşap kafes örgü ile kapatılmış olup avluya bakmaktadır. Konutun yol cephesine bakan kısmında ahşap kafes örgü ile kapatılmış cumbası mevcuttur. Konutun oda kapıları düz dikdörtgen panolarla dekore edilmiştir. Pencereleri ahşap kepenkle kapatılmıştır. Odanın üzeri düz ahşap tavanla kaplanmıştır. Odadaki dolapların ahşap kapakları oyma ve derin oyma tekniğinde yapılmıştır. Zemin kattada iki oda mevcut olup kiler olarak kullanılmıştır.
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 24.08.2012 gün ve 912 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 757    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi