Cerpleme - Denizli
Cerpleme Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet tavuk eti
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı un
- Tuz, karabiber
Cerpleme Nasıl Yapılır
Tavuk haşlanıp, parçalanarak una bulanır. Kızgın zeytinyağında kızartılır. Başka bir tencerede 2 kaşık yağ ile un kavrulur. Un iyice kavrulunca içine salça, kırmızı biber ve haşlanan tavuğun suyu eklenip kaynatılır. Kaynayan tencereye kızartılmış tavuklar katılır. Biraz daha pişirildikten sonra sarımsaklar soyulup, ezilerek içine atılır ve kapatılır. Yeneceği zaman üzerine karabiber serpilir.
Tarif: Şefika ÖZGE Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
cerpleme
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6376
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
07 Kasım 2022 Pazartesi