Nergizleme - Diyarbakır
Nergizleme Malzemeleri Nelerdir
- 6-7 adet yumurta
- 3-4 adet taze soğan
- Kuru reyhan, pul biber, tuz, karabiber
- Limon ve zeytinyağı
Nergizleme Nasıl Yapılır
Yumurtalar haşlanıp kabukları soyulur be orta büyüklükte doğranır. Yeşil soğan ve maydanoz doğranarak yumurtaya ilave edilir. Hazırlanan salataya tuz, pul biber, limon ve zeytinyağı dökülür. İsteğe bağlı olarak kuru reyhan veya karabiber katılabilir. Bu salata genellikle ilkbaharda yapılır. Karışımın rengi nergize benzediğinden bu ismi almıştır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2755
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı