­ YIĞILCA'DAN YEDİGÖLLER'E | Kültür Portalı

Yığılca'dan Yedigöller'e - Düzce

Muhteşem güzellikteki bal ormanları, Hasanlar Barajı, Saklıkent ve Yoğunpelit Şelaleleri, Sarıkaya ve Gökçeağaç Mağaraları ile birçok güzelliği içinde barındıran Yığılca, aynı zamanda ülkemizin önemli turizm değerlerinden biri olan Yedigöller Milli Parkı'na 35 kilometre mesafede, kolay ve rahat ulaşım ağına sahip olması sebebiyle ilimizin önemli destinasyon ayaklarından biridir. Valiliğimiz, Düzce-Yığılca arasındaki destinasyon ağını güçlendirmek amacıyla Yığılca-Yedigöller arasındaki 35 kilometrelik yol asfaltlamış, yön ve yürüyüş parkuru levhaları koyarak yol çalışmaları tamamlanmıştır. Yığılca-Yedigöller Milli Parkı yol ağı üzerinde, şiirsel güzellikteki köyler ve köy evleri, ekili alanlar, koyun ve kuzu sürüleri, zengin flora ve faunasıyla sizlere huzurlu ve keyifli bir yolculuk sunmaktadır.

Düzce'nin önemli yürüyüş parkurlarından biri olan Yığılca-Yedigöller arası 35 kilometre olup, Yığılca, Karakaş, Mengen, Yaylatepe, Yedigöller arasını kapsamaktadır. Yığılca’dan yürüyüşe geçilen parkur, Karakaş Köyü, Mengen Köyü, Yaylatepe Köyü üzerinden Yedigöller’e ulaşılmasıyla son bulur. İyi kondisyona sahip uzun yürüyüş tecrübesi ve yol bulma yeteneği olanlar dört mevsim yürüyüş yapabilirler. Orta zorluktaki parkur, karışık yapraklı gürgen, meşe, ıhlamur, dişbudak, çam ağaçları ile küçük melen vadisinde dere boyundan, dağlardan, köylerden, tepelerden geçen bir parkurdur.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi

Düzce Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Düzce ve Yığılca arası 20 kilometre Yığılca-Yedigöller arası 35 kilometre olup, Yığılca, Karakaş Köyü Mengen Köyü ve Yaylatepe Köyleri üzerinden Yedigöller'e ulaşım sağlanır.
Yığılca, Karakaş Köyü, Mengen Köyü, Yaylatepe Köyü, Yedigöller

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14214    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 31 Mart 2021 Çarşamba