­ ÇEŞME | Kültür Portalı

ÇEŞME - Düzce

Adı ÇEŞME
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Osmaniye Mahallesi Başar Sokak Köşesi
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Osmaniye Mahallesi
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Akçakoca Belediyesi
Kültür Dönemi Cumhuriyet
Kitabe Kitabe bulunmaktadır. Kitabede; "Sahibül hayrat vel hasenat islahiyeli Hacı Ahmet bin merhum Hacı Ahmet İskender Hayratıdır. Sene 1327 (M.1909)" yazısı bulunmaktadır.
Vakfiye Kitabe bulunmaktadır. Kitabede; "Sahibül hayrat vel hasenat islahiyeli Hacı Ahmet bin merhum Hacı Ahmet İskender Hayratıdır. Sene 1327 (M.1909)" yazısı bulunmaktadır.
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Osmaniye Mahallesi, Başar Sokak köşesinde yer alan tek cepheli çeşmedir. Çeşmenin ön cephesinin yanlarında birer sütunce, sütunce başlıklarında ikişer lale motifi yer almaktadır. Tek kurnalı çeşmenin alınlığındaki kitabede "Sahibül hayrat vel hasenat islahiyeli Hacı Ahmet bin merhum Hacı Ahmet İskender Hayratıdır. Sene 1327 (M.1909)" yazısı bulunmaktadır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Osmaniye Mahallesi, Başar Sokak köşesinde yer alan tek cepheli çeşmedir. Çeşmenin ön cephesinin yanlarında birer sütunce, sütunce başlıklarında ikişer lale motifi yer almaktadır. Tek kurnalı çeşmenin alınlığındaki kitabede "Sahibül hayrat vel hasenat islahiyeli Hacı Ahmet bin merhum Hacı Ahmet İskender Hayratıdır. Sene 1327 (M.1909)" yazısı bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 12.06.1995 tarih ve 4023 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 89

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2013    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba