­ KARANFİL KONAĞI | Kültür Portalı

KARANFİL KONAĞI - Edirne

Mah. Köy - Mevkii Babademirtaş
Adres Karanfiloğlu Caddesi No:18
Pafta 50L-1b
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal sahibi
Vakfiye -
Genel Tanım Bodrum üsttü iki katlıdır.Bodrum kat tuğla örgü üzeri sıvalıdır.Birinci ve ikinci katlar bağdadidir.Sokak üzerinde yer alır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bodrum katının ön cephede bir kapı ile bir küçük pencere soldave sağda bir kapı ile iki pencere vardır. Sokak üzerinden merdivenle ulaşılan giriş nişi yanları birer pencereli olup, ortada ahşap çift kanatlı giriş kapısı, cephe sağ ve solunda ikişer pencere yer alır. İkinci katta iki adet çıkma, ön yüzleri birer büyük, yan yüzleri birer dar dikdörtgen pencerelidir. Cephe tamamında beş adet daha pencere vardır. Pencereler ahşap kasalı, çift kanatlıdır. Kat araları ahşap silmelidir. Kırma çatı marsilya kiremitle kaplıdır. Saçak altı ahşap kaplamadır. Sol yan cephe bitişik nizamdır.
Tescil Kararı E.K.T.V.K. Kurulu'nun 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.