­ SAĞLIK MESLEK LİSESİ | Kültür Portalı

SAĞLIK MESLEK LİSESİ - Edirne

Adı SAĞLIK MESLEK LİSESİ
Envanter No KSN R 1
Mah. Köy - Mevkii Yukarı Zaferiye
Adres Hastane Caddesi No:32
Vakfiye -
Genel Tanım Bodrm ve zemin kattan oluşan günümüzde okul olarak kullanılan taş malzeme ile inşa edilmiş olan yapı hastane olarak inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bodrum ve zemin kattan oluşan okul binası ilk etapta hastane olarak yapılmıştır. 1986 yılına kadar hastane olarak kullanılmış daha sonra hastane binasının buradan taşınmasıyla okul olarak kullanılmaya başlanmıştır. Yapının giriş kısmı ve köşeleri dışa taşkın şekilde inşa edilmiş özellikle dış cephede pencere etrafları süslü ve sivri kemerlidir. Girişin sağında ve solunda bulunan iki pencerenin üst kısmı üçgen alınlıklıdır. Yapının köşeleri plasterli olup arka cephe kısmen sıvanmıştır. Bodrum kat pencereleri basık kemerlidir.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Okul