­ ALTINTEPE ÖREN YERİ | Kültür Portalı

Altıntepe Ören Yeri - Erzincan

Altıntepe Ören Yeri Erzincan şehir merkezine 15 km uzaklıkta, Erzincan-Erzurum karayolunun 100 metre kuzeyinde yer almaktadır. Günümüze kadar ulaşabilmiş en sağlam Urartu şehirlerinden birisidir.

TGA

1959 yılında yapılan bilimsel kazı ve araştırmalarda iç içe iki kale duvarı ile korunan tapınak, saray kompleksi, mezarlar, konutlar ve çok sayıda arkeolojik eserler ortaya çıkarılmıştır.

TGA

Altıntepe buluntularında tanrı, insan, hayvan figür ve motifleri önemli yer tutmaktadır. Altıntepe kalıntıları, tapınak-saray kompleksi, sütunlu kabul salonu, açık hava tapınağı, üç adet mezar ve depo binasından oluşmaktadır.

TGA

Höyükte bulunan ve MÖ 8. yüzyıla ait eserler arasında, fildişi ve madeni eşyalar, miğfer ve kalkanlar, seramikler ve duvar resimleri de bulunmaktadır.

TGA

Urartu sanatının parlak dönemine ait yüksek düzeyli eserler Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenmektedir.

Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kaynak: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ören Yeri
Piri Sami, 24150 Üzümlü/Erzincan

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 275    Eklenme Tarihi : 08 Temmuz 2024 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Temmuz 2024 Salı