Hınıs Şeker Fasulyesi - Erzurum
İlimiz Hınıs İlçesine mahsus olan Hınıs Şeker Fasulyesi de tıpkı İspir fasulyesi gibi Mayıs sonu ve haziran ayın başında ekimi yapılan bir yöresel üründür. Eylül sonu ve ekim ayı başlarında hasat edilir. Pişirme süresi oldukça kısadır. Pişirilince kabuk atar ve artımlıdır.Lezzet ve aroması yöreye has, alışkanlık yapacak kadar bir damak tadı bırakır. Gaz oranı sıfır derecede kadar az olan Hınıs Fasulyemiz mide şişkinliği yapmaması ile de ayrıca tercih sebebidir.
Hınıs Şeker Fasulyesi
Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6144
Eklenme Tarihi :
02 Mayıs 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Mayıs 2018 Çarşamba