­ ESOGÜ ZOOLOJİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Esogü Zooloji Müzesi - Eskişehir

Ülkemiz, kıta özelliği gösteren en küçük kara parçalarından birisidir. Buğday, kiraz, badem, incir, kayısı, mercimek, lale gibi pek çok ekonomik ürünün ana vatanıdır, gen merkezidir. Anadolu tüm Avrupa kıtasından daha fazla biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Biyolojik çeşitlilik ve tüm doğal kaynaklar gelecek kuşaklara bırakılacak gerçek mirastır. Anadolu, yaşayan bir müzedir. Bu nedenle Anadolu’nun biyolojik çeşitliliği son derece önemlidir. Eskişehir ve çevresinin biyolojik çeşitliliğinin tanıtımı için bir araya getirilen koleksiyonlar, Zooloji Müzesi'nde halkın hizmetine sunulmakta ve doğa bilincinin gelişmesine büyük katkı sağlanmaktadır. Dönem dönem yaklaşık 1200 örneğin sergilendiği müzede böcekler, kabuklu canlılar, balıklar, sürüngenler, kuşlara ait örnekler ile bir çok balık ve memeliye ait iskeletler büyük ilgi görmektedir. Müzeyi her yaş grubundan ziyaretçiler gezmekte, gelen ziyaretçilere, sergilenen hayvanlar hakkında bilgi verilmektedir.

Kaynak: Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Odunpazarı / ESKİŞEHİR
ESOGÜ Zooloji Müzesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi F4 Blok. Odunpazarı / ESKİŞEHİR
0 (222) 239 37 50

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9105    Eklenme Tarihi : 10 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2021 Pazartesi