­ BOZA | Kültür Portalı

Boza - Eskişehir

Özellikle soğuk kış günlerinin en güzel içecek tercihidir. Hafif ekşili, tatlı ve yoğun kıvamlı boza, Eskişehir’de çay kaşıkları ile servis edilir. Kökeni Orta Asya’ya dayanan ve buğdayın fermantasyonu ile yapılan bu içecek Eskişehir’de mısırdan yapılıyor. Sarı mısırın suyla kaynatılarak mayalandırılması daha sonra soğutularak süzülüp şekerle karıştırılarak birkaç gün bekletilmesiyle oluşan içecektir. Kaynakça: - Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı) - http://www.eskisehirkulturturizm.gov.tr/ adresinden 05 Ağustos 2014 tarihinde alınmıştır.
Görüntülenme Sayısı : 960    Eklenme Tarihi : 05 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi