­ BOYACI CAMİİ | Kültür Portalı

Boyacı Camii - Gaziantep

Boyacı Camii Hamdi Kutlar Caddesi'nde bulunan Boyacı Camii, bir rivayete göre Kadı Kemaleddin, bir başka rivayete göre ise Boyacı Yusuf tarafından yaptırılmıştır. 1357'de Memlüklüler döneminde bitirildiğine dair kitabe bulunmaktadır. Başka bir kitabede ise 1575 yılında onarımdan geçirildiği belirtilmektedir. Bu caminin en önemli özelliklerinden biri de dünyada eşine ender rastlanan bir minbere sahip olmasıdır. Bu minber bir ray vasıtasıyla duvara gömme olarak yapılmıştır. Cuma günleri bu raylar üzerinden çekilerek minber açılmakta, imam hutbeyi okuduktan sonra tekrar itilerek yerine konulmaktadır. Böylece yerden tasarruf edilmektedir.
İnanç Turizmi
Yürüme mesafesi
Boyacı Mahallesi Şahinbey Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18756    Eklenme Tarihi : 02 Mart 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Mart 2017 Cuma