­ İSLAM BİLİM TARİHİ MÜZESİ | Kültür Portalı

İslam Bilim Tarihi Müzesi - Gaziantep

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Bilim Tarihi Müzesi, İslam kültür coğrafyasındaki bilimsel faaliyetleri, icatları ve keşifleri, alanında birçok ilki ve yeniliği barındıran bir müzecilik anlayışıyla ziyaretçileriyle buluşmaktadır. Müzede astronomi, coğrafya, denizcilik, fizik-mekanik, tıp ve kimya alanlarında Müslüman bilim adamları tarafından gerçekleştirilmiş bilim ve teknik tarihinde büyük çığır açan çalışmalar yer almaktadır. Kadim uygarlıkların bu alanlarda ortaya koydukları eserler ile Müslüman bilim adamlarının yaklaşımına dikkat çekmek amacıyla müzede farklı bir tasarım ve içerik uygulamasına gidilmiştir. Müze ziyaretçisinin bu döneme ait ortamı deneyimlemesi istenmiş ve mekân bu doğrultuda tasarlanıp çeşitli interaktif uygulamalarla zenginleştirilmiştir.

İslam medeniyetinin binlerce yıllık bilim ve teknik tarihindeki rolünün anlatıldığı İslam Bilim Tarihi Müzesi, ziyaretçilerini Müslüman Bilim adamları tarafından yapılan ve günümüze küçük değişikliklerle ulaşmış birçok icat ve keşif eşliğinde tarihte bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Kaynak: Şahinbey Belediyesi

Gaziantep Gezilecek Yerler

Kolejtepe Mah. Şahinbey Belediyesi yanı Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18998    Eklenme Tarihi : 10 Şubat 2017 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2021 Çarşamba