­ EYÜPOĞLU CAMİİ | Kültür Portalı

Eyüpoğlu Camii - Gaziantep

Eyüpoğlu Camii, kendi adıyla anılan Eyüpoğlu Mahallesi’ndedir. Caminin yapılış tarihi ve kimin tarafından yapıldığı veya yaptırıldığı konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır. 1586 tarihli Şer-i Mahkeme sicillerinden, bu tarihten önce yapıldığını anlıyoruz. İçten çapraz tonozludur. Altı gözlü son cemaat yerinin gerisinde, duvarla çevrili dış avlusu mevcuttur. Mihrap, siyah vişneçürüğü ve beyaz mermerle çeşitli geometrik şekillerden oluşan süslemeyi ihtiva eder. Merdivenle çıkmalı minberi ve vaaz kürsüsü mevcuttur. Minaresi tek şerefeli olup şerefe altı mukarnmaslı dır. Gövde ve petek kısımları, bilezik ve sağır kemerlerle süslenmiştir.

Gaziantep Gezilecek Yerler

Şehir merkezine yürüme mesafesindedir.
Eyüpoğlu Mahallesi Şahinbey / Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11766    Eklenme Tarihi : 13 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2021 Çarşamba