SARIMSAK KEBABI - Gaziantep
SARIMSAK KEBABI
MALZEMELERİ:
•500 Gr orta yağlı zırhta çekilmiş kıyma
• 1.5 kg taze baş sarımsak (acımamış olacak)
SOSU İÇİN:
• Bir çorba kaşığı nar pekmezi
• yarım su bardağı su
• çeyrek su bardağı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Sarımsaklar yıkanarak ikiye bölünür ortası çıkartılır. Kıyma diğer kıymalı kebaplarda olduğu gibi suyla hafif ıslatılarak et sakızlaşıncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak şişe bir kıyma bir sarımsak olarak saplanır ve mangalda pişirilir pişme süresi sarımsakların cinsine göre ayarlanır
Sarımsak Kebabı
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sarımsak Kebabı
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4648
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
03 Mart 2017 Cuma