­

3. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ | Türkiye

Etkinlik Bilgileri

Gastronomi Festivali
04 Ekim 2019 Cuma - 08:00    ~    06 Ekim 2019 Pazar - 23:00
Uluslararası
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı No:59 Kat:6-7-8-9-10 Seyhan/ADANA (0322) 4588428
4 – 6 Ekim 2019 tarihlerinde “Büyük Akdeniz Şöleni!” temasıyla düzenlenecek 3. Adana Lezzet Festivali, Adana’nın “en” yerel ve “en” geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtacak. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festival, uluslararası yıldız isimlerin katılımıyla üç gün boyunca Adana’da bir gastronomi şöleni sunmaya hazırlanıyor. Festival hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.. https://www.adanalezzetfestivali.com/

4 Ekim, Cuma

15:00 - 15:30 AÇILIŞ KORTEJİ Festival Alanı

15:30 - 17:30 Gastronomi 3 Duyu Sergisi : Tablodan Tabağa Sergi Çadırı

15:30 - 16:00 AÇILIŞ TÖRENİ Festival Mangalının Yakılması Gastronomi Sahnesi

16:00 - 16:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI Gastronomi Sahnesi

16:30 - 17:30 AÇILIŞ SHOWU Cüneyt Asan & Dario Cecchini & Yerel Ustalar  Gastronomi Sahnesi

20:00 - 23:00 Canlı Müzik

5 Ekim, Cumartesi

11:00 - 12:00 Adanalı Şefler Yarışıyor Geleneksel Adana Mutfağında Modern Sunumlar Gatronomi Sahnesi

11:00 - 12:00 YARIŞMA: Ev Hanımları ile Geleneksel Adana Mutfağı Yarışması Gastronomi Sahnesi

11:00 - 12:00 Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri Atölye Çadırı

11:00 - 18:00 Gastronomi 3 Duyu Sergisi : Tablodan Tabağa Sergi Çadırı

12:00 - 13:00 GASTROSHOW Adana'nın Kadın Şefleri Sahnede Gastronomi Sahnesi

12:30 - 13:00 Akdeniz Mutfağında Yerel Lokantaların Önemi Anissa Helou Söyleşi Çadırı

12:00 - 13:00 Lübnan Mutfağı Atölye Çadırı

13:00 - 14:00 Malta Gastroshow Gastronomi Sahnesi

13:00 - 14:00 PANEL Türkiyenin Gastronomi Turizmi Geleceği: Bizi Neler Bekliyor? Moderatör: Osman Serim, MDD Başkan Yrd.,TKKAD Başkan Yrd. T.C. TKB Tanıtım                              Genel Müd. Temsilcisi Marisa Henderson, UNCTAD Kaya Demirer, TÜRYİD Bşk. Söyleşi Çadırı

13:00 - 14:00 İtalyan Mutfağı Atölye Çadırı

14:00 - 15:00 Peynir Tadımı Atölye Çadırı

15:00 - 16:00 GASTROSHOW Eyüp Kemal Sevinç & KKTC Gastronomi Sahnesi

15:00 - 15:30 Doğal Organik Farkı Prof. Dr. Sertaç Özer Söyleşi Çadırı

15:00 - 15:30 Ekmek Bir Tutkudur Yard. Doç. Dr. Dilistan Shipman Söyleşi Çadırı

15:30 - 16:30 Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri Atölye Çadırı

16:00 - 17:00 GASTROSHOW Yunus Emre Akkor Gastronomi Sahnesi

16:00 - 16:30 Adana'nın Gizli Mutfak Hazineleri Nilahn Aras Söyleşi Çadırı

17:00 - 18:00 GASTROSHOW Ciğerci Ulaş Gastronomi Sahnesi

16:00 - Seyhan Nehri Üzerinde Flyboard - Su - Lazer Işık - Havai Fişek Gösterisi Seyhan Nehri

21:00 - 23:00 Konser Konser Sahnesi

6 Ekim, Pazar

11:00 - 12:00 Yarışma Gastronomi Öğrencileri Yarışıyor Yenlikçi Adana Sokak Lezzetleri Gastronomi Sahnesi

11:00 - 18:00 Gastronomi 3 Duyu Sergisi : Tablodan Tabağa Sergi Çadırı

11:00 - 12:00 Haşim Demirtaş İle Meyve Dekoru Atölye Çadırı

12:00 - 13:00 Gastroshow Danilo Zanna & İtalya Gastronomi Sahnesi

12:00 - 13:00 Adana Mutfağı ve Yerel Ürün Zenginliği - Nilhan Aras Söyleşi Çadırı

12:00 -  PANEL Gastronomi Festivalleri : Nitelik mi Nicelik mi ? Moderatör: Zeynep Kakınç, Mutfak Dostları Derneği Başkanı, Gazeteci
 Konuşmacılar: Adnan Şahin, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Bşk., Yazar, Anadolu Mutfağı Danışmanı Ebru Koralı, TÜRYİD YKÜ, Gastro Ekonomi Zirvesi Organizasyon Kom. Bşk. Hazer Amani 

 Söyleşi Çadırı

12:00 - 13:00 Malta Mutfağı Atölye Çadırı

13:00 - 14:00 GASTROSHOW Ebru Baybara Demir & Lübnan Gastronomi Sahnesi

13:30 - 14:00 Glüten dost mu düşman mı ? Prof. Dr. Sertaç Özer Söyleşi Çadırı

13:00 - 14:00 Bal Tadımı Ekrem İnal & Ali Kansu Öztürk Atölye Çadırı

14:00 - 15:00 GASTROSHOW Kınalı Eller Geleneksel Adana Mutfağı Gastronomi Sahnesi

14:00 - 15:00 Gastronomi Turizminde Bölgesel Pazarlama Örneği: 3A Örneği Konuşmacılar:Tayyar Zaimoğlu, ÇUKTOB Başkanı, TÜRYİD Yönetim Kurulu Üyesi Ünal                                   Kahraman, Antakya Gastronomi Turizmi Derneği Bşk. Oya Alpay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Bşk.

Söyleşi Çadırı

14:00 - 15:00 Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri Atölye Çadırı

15:00 - 16:00 GASTROSHOW Yerel Şeflerle Geleneksel Sunumlar Gastronomi Sahnesi

15:00 - 16:00 KKTC Mutfağı Atölye Çadırı

15:30 - 16:30 Osmanlı İmparatorluğu'ndan geriye kalanlar: Yemek kültürü Selanik, İstanbul, Gaziantep, Halep, Kudüs, Kahire ve Tunus arasında nasıl değişti ve gelişti?                              Rafram Haddad - Tunuslu Şef ve Yemek Kültürü Yazarı Atölye Çadırı

16:00 - 17:00 GASTROSHOW Adana'nın Kadın Şefleri Sahnede Gastronomi Sahnesi

16:30 - 17:00 Bloggerların Gözünden Adana Söyleşi Çadırı

16:00 - 18:00 Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri Atölye Çadırı

 

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3638    Eklenme Tarihi : 05 Eylül 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Eylül 2019 Pazartesi