­

DATÇA BADEM FESTİVALİ | Türkiye

Etkinlik Bilgileri

Kültür ve Sanat Festivali
08 Şubat 2019 Cuma - 12:00    ~    10 Şubat 2019 Pazar - 18:00
Ulusal
Atalay Events
Datça/Merkez Palamutbükü
Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve binlerce katılımcıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ağırlandığı festival, bu yıl 8-9-10 Şubat 2019’da Datça Yarımadası’nın doğasını, yerel kültürünü ve tarihini ziyaretçilerle paylaşmaya hazırlanıyor. Datça bademinin özelliği niceliğinde değil, niteliğindedir. Türkiye’de badem üretiminin %10’unu karşılayan Datça’da, tespit edilebilmiş 85 çeşit badem türü bulunur. Datça’da bademler susuz tarımla yetiştirilir. Tüm dünyada badem fiyatları bademin iriliğine ve lezzetine göre belirlenir. Tamamen sulu tarım ile üretilen en iri Amerikan bademinden bile yaklaşık %30- 40 oranında daha iri, ağır ve daha lezzetlidir. Badem ağaçları, Ocak – Şubat aylarında bembeyaz çiçeklerini açarak baharın gelişini müjdeler. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar Datça’nın en harika zamanlarıdır. Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirirken, yeni şeyler öğrenmek için müthiş fırsat. Datça merkezinde ve Palamutbükü panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı workshoplar, Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor. Ayrıca, ziyaretçilerin tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleri ile yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı sunuluyor. Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı “Fotoğraf Yarışması” olacak! Festival haftasında çekilecek badem çiçeği fotoğraflarının katılım sağlayabileceği yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artırıyor.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve binlerce katılımcıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ağırlandığı festival, bu yıl 8-9-10 Şubat 2019’da Datça Yarımadası’nın doğasını, yerel kültürünü ve tarihini ziyaretçilerle paylaşmaya hazırlanıyor.

Datça bademinin özelliği niceliğinde değil, niteliğindedir. Türkiye’de badem üretiminin %10’unu karşılayan Datça’da, tespit edilebilmiş 85 çeşit badem türü bulunur. Datça’da bademler susuz tarımla yetiştirilir. Tüm dünyada badem fiyatları bademin iriliğine ve lezzetine göre belirlenir. Tamamen sulu tarım ile üretilen en iri Amerikan bademinden bile yaklaşık %30- 40 oranında daha iri, ağır ve daha lezzetlidir.

Badem ağaçları, Ocak – Şubat aylarında bembeyaz çiçeklerini açarak baharın gelişini müjdeler. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar Datça’nın en harika zamanlarıdır. Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirirken, yeni şeyler öğrenmek için müthiş fırsat.

Datça merkezinde ve Palamutbükü panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı workshoplar, Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor.

Ayrıca, ziyaretçilerin tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleri ile yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı sunuluyor.

Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı “Fotoğraf Yarışması” olacak! Festival haftasında çekilecek badem çiçeği fotoğraflarının katılım sağlayabileceği yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artırıyor.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1475    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Şubat 2019 Çarşamba