­ CUMAYERİ DOKUZDEĞİRMEN KÖYÜ RAFTİNG | Kültür Portalı

Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü Rafting - Düzce

Cumayeri-Dokuzdeğirmen Köyü, yanından geçen Büyük Melen Nehri ile tanınmakla birlikte, doğal güzellikleri ve alternatif doğa sporlarına uygunluğu ile bilinmektedir. Bölge; yüksek adrenalini eşsiz doğal güzelliklerin içinde yaşayabileceğiniz ender yerlerden biridir.

Büyük Melen Nehri, raftinge elverişli 13 kilometre parkuru ile dikkat çekerken,  Köyde tabi varlıklara kayıtlı 600 yaşındaki asırlık Çınar ağacı ve Dokuzdeğirmen Köyü rafting alanına 5 km mesafede bulunan Harmankaya Şelalesi 700 metrelik orta zorluktaki yürüyüş parkuru ile de bölgenin saklı cenneti. Dokuzdeğirmen Köyü, içinden geçen Melen Çayı üzerine kurulmuş 9 adet su değirmeninden dolayı bu isimle anılmaktadır. Yılın her döneminde profesyonel rafting ve kano yapılmaktadır. Düzce'nin kuzeybatısında yer alan Cumayeri, Düzce merkeze 21 kilometre mesafededir.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi

Düzce Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul'dan gelenler D-100 Karayolu yada TEM Otoyolunu kullanarak Gölyaka Turnikelerinden, Ankara'dan gelenler D-100 Karayolu yada TEM Otoyolu Kaynaşlı turnikelerinden Düzce'ye giriş yapabilirler. Düzce'nin kuzeybatısında yer alan Cumayeri, Düzce merkeze 21 kilometre mesafededir.
81700 Dokuzdeğirmen/Cumayeri/Düzce
+90 (380)-524-94-33
+90 (380)-524-91-62
iktm81@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18092    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2021 Salı