­ GÖLOVA ÖNEMLİ DOĞA ALANI | Kültür Portalı

Gölova Önemli Doğa Alanı - Sivas

Gölova, yaban yaşama açısından ilin ve bölgenin önemsenmesi gereken noktalarından biridir. Gölova'yı Uluslararası Önemli Doğa Alanları'ndan (ÖDA) biri yapan özellikleri arasında şunlar bulunmaktadır: Verbascum trichostylum (bir tür sığırkuyruğu) alanda bulunan bir endemik türdür. Bunun yanında sazlık alanlarda üreyen dikkuyruk ördekleri (Oxyura leucocephala) ile ÖDA konumu kazanmaktadır. Eskiden turnaların (Grus grus) burada da ürediği bilinmektedir. Turnalar artık buralarda yalnızca göç döneminde görülmektedir.

Baraj Gölü, Aşağı Tepecik Gölü ve Sütlü Göl'de yaşayan veya konaklayan kuşlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Ördek, angut, sakarca, yabankazı, martı, balıkçıl, bozdalağan, dik kuyruk, küçük batağan, sakarmeke, turna, su çulluğu, karabaş martı ve sumru. Bu göllerde aynı zamanda sazan, aynalı sazan, kefal, gümüş, caner gibi balık türleri yaşamaktadır.

Kaynak: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sivas Gezilecek Yerler

Karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır.
Baraj Gölü / Gölova SİVAS
0 (346) 381 20 01
iktm58@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11042    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2021 Çarşamba