­ KUMLUBÜK | Kültür Portalı

Kumlubük - Muğla

Kumlubük güzel plajı yanında balıkçı lokantaları ve ille de Hollandalı Ahmet’in yeri ile ünlüdür. Bölgenin en iyi deniz mahsullerinin bulunduğu ve kıvamında pişirilip servis yapıldığı Hollandalı Ahmet’in telefonu 476 72 42-476 72 59. Balık fiyatlarını önceden sorup öğrenin. Kumlubük’e Turunç’tan karayolu da var. Toprak yol, Turunç Otel’in hemen arkasından geçiyor. Manzara etkileyici. Turunç’ta bir sabahınızı ya da akşam üzerini Amos antik kentine yapacağınız yürüyüşe ayırın. Turunç’tan yürüyerek 1 saatte Kumlubük’ten ise yarım saatte ulaşabileceğiniz Amos, antik çağın önemli kentlerinden biriydi ama günümüze çok fazla şey kalmadı. Hisar Burnu diye bilinen ve bir yanında küçük çakıllı bir koy, diğer yanında Kumlubük sahilinin uzandığı tepedeki dar ve uzun düzlükte tiyatro ve kent surlarını görebilirsiniz. Kentin nekropolisi ise kuzeydeki küçük koyun yamaçlarına doğru yayılmıştır. Ama kalıntılardan çok ayağınızın altında gözalabildiğine uzanan manzaradan etkileneceksiniz.

MARMARİS

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1789    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma